Selberg Arkitekter

Studietur til Edinburgh og Glasgow

Selberg Arkitekter har nylig vært på studietur, og i år sto Edinburgh og Glasgow for tur. De to byene ligger kun en times reise fra hverandre og vi benyttet muligheten til å oppleve begge på samme studietur.

I Glasgow var vi innom SECC Clyde Waterfront renewal project, et stort transformasjonsprosjekt som har bidratt til å gi Glasgow et løft både visuelt og samfunnsmessig gjennom en oppgradering av over 2 mil langs den industrielle elva Clyde fra Glasgow sentrum til Dumbarton. Vi hadde med oss en arkitekt fra Edinburgh begge dagene som fortalte om prosjektene og som også knyttet oss til andre relevante personer som hadde vært involvert i prosjektet. Vi reiste med buss mellom byene, og hadde flere interessante stopp også underveis bla. The pyramids ved Bathgate, the Kelpies og Falkirk Wheel.

Lørdag var vi på rundtur til fots i Edinburgh, en fantastisk pittoresk og autentisk gammel by med en særegen stemning og mange interessante innfill- og utbyggingsprosjekter. Landskapet i Edinburgh spiller en særlig viktig rolle i byens utforming og byr også på utfordringer. Høydeforskjellene blir ofte kalt «two level Edinburgh», og flere av innfillprosjektene er godt integrert i terrenget og strekker seg over flere nivåer. Dette gir spennende rom både inne og ute, og vakker utsikt mot bla. Edinburgh Castle. Vi var også innom Dance Base, The Royal Mile, Scottish Paliament, Quarter Mile og Advocates Close mm.

Intensive dager med faglig påfyll og hyggelige, sosiale pauser gir oss inspirasjon til å fortsette jobben på kontoret utover høsten og vinteren.